Skip links
Inhoud

Galerij

Vereniging Hervormde Scholen Ede

Soort organisatie:
Vereniging 
Branche:
Onderwijs/Training/Opleiding/Scholing 
Adres:
Vereniging Hervormde Scholen Ede
Nieuwe Maanderbuurtweg 2
6717 AS EDE 
Aantal medewerkers:
>30 

 

Contactpersoon:
P. Plug (Voorzitter) 
E-mailadres:
vhse@pieterplug.nl 
Telefoonnummer:
0638054294 
Website:
http://www.koepelschool.nl 

 

Informatie over Vereniging Hervormde Scholen Ede?

Sinds 1922 is de Koepelschool gevestigd in Ede-Zuid. Eind negentiger jaren is het nieuwe gebouw in gebruik genomen. Na een uitbreiding met vier lokalen (2002) was de school in 2004 weer te klein en heeft de school gebruik gemaakt van dependances. In augustus 2012 wordt een definitieve dislocatie betrokken aan de Oranjelaan. Op beide locaties zal na verloop van tijd een volledig onderwijsaanbod (groep 1 t/m 8) worden gerealiseerd.

De leerlingen van de Koepelschool komen uit een groot gebied: van de Maandereng tot de Klaphekwijk en van de Rietkampen tot het stationsgebied. Momenteel heeft de school 14 groepen. Ouders kiezen bewust voor onze school vanwege de identiteit; afstand is dan minder belangrijk!

Waar staan we voor?

Op de Koepelschool wordt traditioneel onderwijs gegeven in een modern jasje vanuit een duidelijke identiteit. De Bijbel is ons kompas en het richtsnoer voor het omgaan met elkaar!

In de praktijk betekent dit: voorleven wat het geloof voor ons inhoudt.

Daarnaast staat goed leren lezen en rekenen voorop; net als rust, regelmaat en structuur.

Het onderwijs is klassikaal als het gaat om de instructie maar gedifferentieerd in de verwerking. Zelfstandigheid is hierbij heel belangrijk. Daarom is er een doorgaande lijn van werken met het planbord in de onderbouw tot zelfstandig werken met een weektaak in de midden- en bovenbouw.

Het kind mag zichzelf zijn ondanks of dankzij zijn/haar capaciteiten. Ieder kind is waardevol! Elke leerling zal in de maatschappij straks als volwassene zelfstandig zijn taken op zich moeten nemen waarbij zorg voor zichzelf, de Ander, de ander en het andere het uiteindelijke doel is.

Onze kernwaarden zijn:

•Iedereen is een Godsgeschenk!

•Iedereen mag zijn wie hij is met eigen gaven en talenten!

•Iedereen heeft zorg en respect voor zichzelf en anderen!


Onze slogan: Zorg, aandacht en ontplooiing onder één Koepel!
Shortcuts