Skip links
Inhoud

Galerij

Geloven in de Stad

Soort organisatie:
Non-profit organisatie 
Branche:
Kerkgenootschappen/Zending, Maatschappelijke dienstverlening 
Adres:
Geloven in de Stad
Amsterdamstraat 59
2032 PN HAARLEM 
Aantal medewerkers:
25 

 

Contactpersoon:
Hans Luttik (Coordinator) 
E-mailadres:
hansluttik@gmail.com 
Website:
http://www.gelovenindestad.nl 

 

Informatie over Geloven in de Stad?

In de Beweging Geloven in de Stad werken ruim 20 kerken en organisaties samen om als volgelingen van Jezus Christus actief bij te dragen aan de samenleving. We verlangen ernaar dat steeds meer mensen om ons heen geraakt worden door het evangelie, door de liefde en waarheid, door het leven in Jezus Christus.

In de praktijk betekent dit dat we allerlei initiatieven nemen en activiteiten organiseren om kerken en hun leden te inspireren, te ondersteunen en te verbinden. Persoonlijk, als kerk en als kerken samen. Zodat Gods Koninkrijk werkelijk zichtbaar wordt.

Geloven in de Stad organiseert een heel scala aan activiteiten. Activiteiten met en door jongeren en jongerenwerkers. Tijdens Sonrise werken we samen met ruim 20 kerken in de regio die een week lang op 14 locaties in de stad allerlei activiteiten organiseren voor kinderen, jongeren en andere buurtbewoners om zo relaties te bouwen tussen kerk en buurt. Vluchtelingen ondersteunen we en verbinden we met stadsgenoten. Ook kent Geloven in de Stad een flink aantal netwerken – voorgangers, jongerenwerkers, ondernemers, werkers in het onderwijs, gebed. Netwerken voor bemoediging, inspiratie, ondersteuning.

Vanuit het platform worden activiteiten opgezet en ondersteund en wordt er nagedacht over de ontwikkeling van jongerenwerk binnen en tussen gemeenten. We werken daarbij samen met organisaties als Youth for Christ The Mall, Athletes in Action, Operatie Mobilisatie, Agapè, e.a.
Shortcuts