Skip links
Inhoud

Verkenner (m/v)

Verkenner (m/v)

voor diaconaal kerk-zijn in de regio Oost-Groningen, voor 4 maanden, gemiddeld 12 uur per week


Functieomschrijving


De Protestantse Kerken in Oost-Groningen samen met Kerk in Actie zoeken naar mogelijkheden voor versterking van hun diaconale werk. De regio staat bekend om de hoge armoedecijfers, en de plaatselijke kerken proberen daar zo goed mogelijk op in te spelen.

We zoeken voor de regio Oost-Groningen een verkenner die voor een periode van 4 maanden op zoek gaat naar (nieuwe) mogelijkheden voor het vormgeven van diaconaat. Door goed te luisteren en de zaken in kaart te brengen die van belang zijn voor deze zoektocht. Die in gesprek gaat met diakenen, predikanten en actieve kerkleden, maar ook met mensen uit de doelgroep en organisaties waar kerken mee samenwerken of waar mogelijk mee samengewerkt kan worden. Organisaties die actief zijn op het gebied van armoedebestrijding. Het doel is om te onderzoeken op welke manier het lokale diaconale werk van de kerken verder versterkt kan worden, en wat de kerken nodig hebben om dit vorm te geven. We zoeken speciaal naar aandacht voor de doelgroep kinderen in situaties van armoede.

De zoektocht eindigt in een uitgewerkt voorstel met een plan van aanpak. Dit plan geeft aan welke inzet er voor een periode van 5 jaar gepleegd kan worden door de kerken en/of een professionele kracht.


Voor dit project zijn we op zoek naar een

VERKENNER (M/V)
voor diaconaal kerk-zijn in de regio Oost-Groningen,
voor 4 maanden, gemiddeld 12 uur per week


Wat ga je doen als verkenner?
Met steun van de plaatselijke projectgroep en de afdeling Binnenlands Diaconaat van Kerk in Actie voer je een verkenning uit in de regio Oost-Groningen, zoals hierboven beschreven. Het eindresultaat is een uitgewerkt projectplan. Dat betekent concreet dat je met veel mensen gaat praten, zowel uit de kerken als daarbuiten, biddend een weg zoekt, onderzoek doet en een projectplan voor een vijfjarenplan schrijft.

Wat vragen we van je?
● Je bent actief lid van de Protestantse Kerk en je weet ´hoe het werkt´ in de kerk.
● Je bent verbonden met de regio die je verkent en bij voorkeur woon je daar ook.
● Je hebt affiniteit met diaconaal werk en weet wat diakenen doen en beweegt.
● Je hebt kennis van de armoedeproblematiek in de regio.
● Je hebt bij voorkeur ervaring met het doen van onderzoek.
● Je kunt projectmatig denken en hebt ervaring in het uitwerken van een projectvoorstel.
● Je kunt goed luisteren, bent proactief en creatief, en analytisch ingesteld.
● Je kunt goed netwerken en omgaan met diversiteit. Daarbij ben je open en verbindend.
● Je hebt minimaal een HBO denk- en werkniveau.
● Je bent flexibel inzetbaar en bereid ook avonden te werken.

Wat bieden we?
Een bijzondere en uitdagende mogelijkheid om op zoek te gaan naar nieuwe kansen voor diaconaal kerk-zijn in een regio waar de diaconale nood vrij hoog is. De aanstelling is voor 4 maanden, met gemiddeld 12 uur per week. De verkenning doen in een kortere periode met gemiddeld meer uren per week kan ook. De aanstellingsvorm en/of het uurtarief zijn nader overeen te komen (nog bepalen).
Onderdeel van de procedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en het tekenen van een gedragscode. Een digitale aanvraag voor een VOG zal aan het eind van de procedure worden opgestart.

Meer informatie en solliciteren
Voor meer informatie kun je tot en met 10 mei contact opnemen met Hester Oosterbroek, specialist binnenlands diaconaat bij Kerk in Actie. Telefoon: 06-86825839 (di, do, vr), e-mail: h.oosterbroek@kerkinactie.nl. Van 13-23 mei kun je contact opnemen met Meta Floor. Telefoon: 06-48809550, e-mail: m.floor@kerkinactie.nl.

Je sollicitatiebrief met CV kun je (als pdf) tot 23 mei sturen naar vacatures@protestantsekerk.nl, t.a.v. Lydia Struik, afdeling P&O o.v.v. vacaturenummer 2019-018.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdagavond 4 juni in Scheemda.

Plaats:
Oost-Groningen
Beschikbaarheid:
6 - 12 uur, 12 - 16 uur
Functiegroep:
Kerkgenootschap/Missionair/Zending
Branche:
Kerkgenootschappen/Zending
Dienstverband:
Tijdelijk-parttime
Werk-/Denkniveau:
HBO
Regio:
Groningen
Wie mag er reageren?
Iedereen
Aanvangsdatum functie:
1-7-2019
Reageren voor:
23-5-2019

 

Reageren?


Contactpersoon
Lydia Struik
Functie contactpersoon
afdeling P&O
E-mailadres
vacatures@protestantsekerk.nl


Shortcuts