Skip links
Inhoud

Informatiespecialist/Archivaris

Informatiespecialist/Archivaris


Functieomschrijving

De dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland zoekt een innovatieve en proactieve
Informatiespecialist/Archivaris
(32 - 36 uur per week)

De dienstenorganisatie coördineert o.a. de werkzaamheden ten behoeve van de generale synode met haar colleges en commissies, bestuur, directie en management. Ook ondersteunt zij predikanten en kerkelijk werkers en coördineert de missionaire, diaconale en oecumenische opdracht van de kerk.
In 2017 is de organisatie overgegaan op digitaal werken en archiveren. De analoge archieven tot 2004 zijn ondergebracht bij Het Utrechts Archief en het Stadsarchief Amsterdam. De beheerde archiefbestanden uit de periode 2004 tot 2016 zijn in hybride vorm.


Je komt als geroepen als je aan de slag wilt als Informatiespecialist/Archivaris om ons digitale informatiebeheer en archief/e-depot, verder door te ontwikkelen. Je wilt inhoudelijk bijdragen aan en adviseren op de regievoering van de organisatieleiding op het gebied van informatie-/data-management en - beveiliging. Je bent verantwoordelijk voor het beheer van de analoge en digitale archieven. Je adviseert over structuur en toegankelijkheid van documenten en je begeleidt enkele medewerkers bij het implementeren en werken hiermee. Je onderhoudt contacten met de archiefdiensten in Utrecht en Amsterdam. Je neemt proactief initiatieven in optimalisering van processen. Je toetst nieuwe werkprocessen en protocollen. Ook lever je een bijdrage aan afdeling- of cluster overstijgende projecten.
Je weet relevante stakeholders (intern en extern) te betrekken en te committeren.

Wat verwachten wij van jou?
Je herkent je in competenties als: proactief, innovatief, (gevraagd en ongevraagd) adviesvaardig, probleemoplossend, coachend, klantgericht, teamspeler, nauwkeurig en analytisch. Vanzelfsprekend beschik je over relevante opleiding (Archivistiek A/B, Recordsmanagement of Informatiespecialist) en ervaring, waaronder met name documentmanagementsystemen en Google-drive.
Tot slot vinden wij het belangrijk dat je actief betrokken bent bij een gemeente binnen de Protestantse Kerk.


Wat kun je van ons verwachten?
Wij bieden jou een afwisselende functie waarin jij een waardevolle bijdrage kunt leveren aan onze organisatie. De functie is ingeschaald in schaal 10, minimaal € 2.634,12 en maximaal
€ 4.235,15 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast ontvang je vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%). Bij de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk vind je volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling in een omgeving waar verbondenheid en ambitie centraal staan.

Geïnteresseerd?
Overweeg jij om de volgende stap in je loopbaan te zetten, maar wil je nog meer informatie? Neem dan contact op met Fred Schoonheim, Informatiespecialist/archivaris: f.schoonheim@protestantsekerk.nl of tel. 06-31991483.
Wil je direct solliciteren? Stuur dan je motivatie met cv (als één PDF) vóór 1 juni 2020 naar vacatures@protestantsekerk.nl, t.a.v. Marja van der Vlis, HR Adviseur o.v.v. vacaturenummer 2020-018. Kijk voor meer informatie op werkvoordekerk.nl.
De vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

Plaats:
Utrecht
Beschikbaarheid:
32 - 40 uur
Functiegroep:
Kerkgenootschap/Missionair/Zending
Branche:
Kerkgenootschappen/Zending
Dienstverband:
Tijdelijk-fulltime, Tijdelijk-parttime
Werk-/Denkniveau:
HBO
Regio:
Utrecht
Wie mag er reageren?
Iedereen
Aanvangsdatum functie:
1-8-2020
Reageren voor:
1-6-2020

 

Reageren?


Contactpersoon
Fred Schoonheim
Functie contactpersoon
Informatiespecialist/archivaris
E-mailadres
vacatures@protestantsekerk.nl


Shortcuts