Skip links
Inhoud

medewerker archieven/ DIV Expert

medewerker archieven/ DIV Expert

(0,89- 1 fte)


Functieomschrijving


De Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland is op zoek naar een

medewerker archieven/ DIV Expert
(0,89- 1 fte)

De Dienstenorganisatie is het ondersteunend apparaat van de Protestantse Kerk en bestaat uit drie inhoudelijke en twee ondersteunende clusters. De Dienstenorganisatie wordt aangestuurd door de Algemeen Directeur en vijf Clustermanagers die samen het Managementteam vormen van de Dienstenorganisatie.

De medewerker archieven is functioneel verbonden aan cluster Kerk en Werk dat als taak heeft de landelijke kerk, de gemeenten en de dienstenorganisatie te ondersteunen met betrekking tot het functioneren van:
- de ambtelijke vergaderingen en de colleges;
- de werkers in de kerk op het gebied van mobiliteit, deskundigheid en rechtspositie.

Wat je gaat doen
Als medewerker archieven ben je verantwoordelijk voor het op juiste wijze archiveren van alle documentatie. Je hebt een voortrekkersrol en doet voorstellen om de archiefwerkzaamheden zo efficiënt mogelijk in te richten. Daarnaast kun je nieuwe archiveringssytemen opzetten en implementeren binnen de de gehele dienstenorganisatie. Je bent in staat een vernieuwingsslag te maken en ziet dit als uitdaging. Dit is een belangrijk onderdeel van je functie. Als medewerker archieven werk je samen met een vrijwilligers die jou ondersteunen. Je bent op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving op gebied van o.a. bewaartermijnen en zet dit om in richtlijnen voor de plaatselijke gemeenten. Je werkt nauw samen met ´Het Utrechts Archief´, verstrekt inlichtingen uit de archieven van de dienstenorganisatie. Met jouw talent voor organiseren is het archief up to date.

Meer over de Kerk
De Protestantse Kerk in Nederland telt zo’n 1,85 miljoen leden in ruim zestienhonderd plaatselijke gemeenten. Zij heeft een Dienstenorganisatie met een landelijk kantoor in Utrecht. De primaire taak van de Dienstenorganisatie is de ondersteuning van kerk en gemeenten. De dienstenorganisatie bestaat per 1 januari 2017 uit drie inhoudelijke en twee ondersteunende clusters.

Wat wij vragen
● HBO werk- en denkniveau; SOD-1 en SOD-2 diploma of vergelijkbaar en/of HBO management documentaire informatievoorziening (HMDI) diploma
● Kennis op het gebied van archivistiek, (kerk)geschiedenis, archiefrecht en record management;
● Kennis van de arbeidsorganisatie, de structuur en de geschiedenis van de Kerk;
● Vaardigheid in het uitbrengen van schriftelijke en mondelinge adviezen;
● Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
● Beheersing van de voor de functie relevante computerprogrammatuur.

Bij de uitoefening van de functie zijn de volgende competenties van belang:
Leren, delen, excelleren, probleemoplossend, analytisch, pro actief, klantgericht, nauwkeurig.

Wat wij bieden
We bieden je een functie aan in een team van ervaren medewerkers. De betrokkenheid van de medewerkers is hoog. Daarbij zijn er goede arbeidsvoorwaarden, zoals vastgelegd in de arbeidsvoorwaardenregeling Kerkelijk Medewerkers. De functie valt in schaal 9, waarmee je bruto per maand tussen de € 2.468,65 tot € 3.588,38 verdient bij een fulltime dienstverband. De pensioenvoorziening is ondergebracht bij het pensioenfonds Zorg en Welzijn. Aan het einde van de sollicitatieprocedure wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd en is ondertekening van een gedragscode nodig.

Informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer Ger Zwart, coördinator Backoffice, mail naar g.zwart@protestantsekerk.nl

Reageren
Je kunt reageren door je sollicitatie met CV uiterlijk 28 september 2018 te sturen naar vacatures@protestantsekerk.nl, t.a.v. Jelmer Voet, afdeling P&O Services o.v.v. vacaturenummer 2018-033.

Plaats:
Utrecht
Beschikbaarheid:
32 - 40 uur
Functiegroep:
Kerkgenootschap/Missionair/Zending
Branche:
Kerkgenootschappen/Zending
Dienstverband:
Tijdelijk-fulltime, Tijdelijk-parttime
Werk-/Denkniveau:
HBO
Regio:
Utrecht
Wie mag er reageren?
Iedereen
Aanvangsdatum functie:
1-12-2018
Reageren voor:
29-9-2018

 

Reageren?


Contactpersoon
Ger Zwart
Functie contactpersoon
coördinator Backoffice
E-mailadres
g.zwart@protestantsekerk.nl


Shortcuts