Skip links
Inhoud

lid voor de Commissie Steunverlening

lid voor de Commissie Steunverlening

vrijwilligersfunctie, ± 4 uur p/mnd


Functieomschrijving


Dienstenorganisatie Protestantse Kerk in Nederland zoekt een

lid voor de Commissie Steunverlening
(vrijwilligersfunctie, ± 4 uur p/mnd )

De dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk zoekt een commissielid voor de Commissie Steunverlening (± 4 uur p/mnd).
De commissie bestaat uit 7 personen.

Wil jij een wezenlijke bijdrage leveren aan het voortbestaan, de verdieping in het geloofsleven en de groei van de gemeenten? Gemeenten die voor specifieke vernieuwende plannen op die onderwerpen financiële ondersteuning nodig hebben, kunnen een subsidieaanvraag indienen.
De Commissie Steunverlening beoordeelt deze subsidieaanvragen en besluit - in opdracht van de Kleine Synode van de Protestantse Kerk - over de toezegging van financiële steun.
Het is je taak te letten op toekomstgerichtheid, vitaliteit en de maatschappelijke omgeving waarin de gemeente kerk wil zijn bij de beoordeling van de subsidieaanvragen.

Wat verwachten we van jou?
We vinden het belangrijk dat je meelevend lid bent van de Protestantse Kerk en van daaruit mee kunt denken. Je kennis van en affiniteit met het plaatselijke gemeenteleven is van groot belang.
Je woont in het zuiden van het land.

Je bent deskundig en vaardig om subsidieaanvragen, inclusief begrotingen, te beoordelen. Je hebt een financiële advies achtergrond. Je hebt kennis van recente ontwikkelingen binnen de PKN (Kerk 2025). Ook is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken met anderen. Je bent beschikbaar voor vijf vergaderingen per jaar in Utrecht en je hebt tijd om een aantal subsidieaanvragen te beoordelen. Daarnaast neem je deel aan de jaarlijkse heidag.

Wat mag je van ons verwachten?
We bieden jou een mooie plek in een team van actieve en ervaren commissieleden. Je breidt je netwerk uit. Je krijgt inzicht in de landelijke vraagstukken en zicht op diverse subsidieaanvragen en problematieken binnen het landschap van de PKN.
Reis- en onkosten worden vergoed.

Geïnteresseerd?
Spreekt dit je aan, maar wil je graag nog wat meer informatie? Neem dan contact op met de Commissie Steunverlening (steunverlening@protestantsekerk.nl) of bel naar 030 - 8801880.
Je kunt een korte motivatie en CV uiterlijk vóór 1 november 2019 mailen naar: steunverlening@protestantsekerk.nl.

Plaats:
Zuid-Nederland
Beschikbaarheid:
2 - 6 uur
Functiegroep:
Kerkgenootschap/Missionair/Zending
Branche:
Kerkgenootschappen/Zending
Dienstverband:
Vrijwilliger
Werk-/Denkniveau:
HBO, Universitair
Regio:
Heel Nederland
Wie mag er reageren?
Iedereen
Aanvangsdatum functie:
1-12-2019
Reageren voor:
1-11-2019

 

Reageren?


Contactpersoon
Commissie Steunverlening
Functie contactpersoon
Commissie Steunverlening
E-mailadres
steunverlening@protestantsekerk.nl


Shortcuts