Skip links
Inhoud

Woonbegeleider Noodopvang locatie Sportlaan

Woonbegeleider Noodopvang locatie Sportlaan


Functieomschrijving

Voor een nieuw te openen locatie aan de Sportlaan zoekt Leger des Heils Den Haag woonbegeleiders. Wil je kwetsbare mensen helpen om hun persoonlijke situatie te verbeteren en sta je stevig in je schoenen?
Woonbegeleider Noodopvang locatie Sportlaan
Den Haag, 24 - 36 uur

Voor een nieuw te openen locatie aan de Sportlaan zijn wij op zoek naar woonbegeleiders. Wil je kwetsbare mensen helpen om hun persoonlijke situatie te verbeteren en sta je stevig in je schoenen?

Wat je doet
Als medewerker bied je ondersteuning aan de deelnemers van de afdeling. Deze ondersteuning zit hem in het bieden van een luisterend oor, zorg dragen voor een goede sfeer, present zijn, het geven van informatie met betrekking toto de sociale kaart van Den Haag en, indien noodzakelijk, assisteren in de activiteiten van het dagelijkse leven.

Je hebt een signaleringsfunctie, draagt bij in groepsactiviteiten, maakt rapportages en zorgt dat verslaglegging richting de daarvoor bestemde organisaties dagelijks plaatsvindt. Je werkt nauw samen met de trajectregisseur die verantwoordelijk is voor het opstellen van het begeleidingsplan (trajectplan). Je maakt deel uit van het begeleidingsteam dat werkbegeleiding gericht op methodisch werken ontvangt van een trajectcoördinator. Het team wordt begeleid door een Afdelingsmanager die de opgave heeft om deze nieuwe locatie vorm te geven.

Op de Sportlaan bestaat het team uit collega’s vanuit zowel het Leger des Heils als de Kessler Stichting. Je bent een professional, neemt verantwoordelijkheid voor je eigen werk en verschillende teamtaken. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor alle werkzaamheden en spreekt elkaar hierop aan. Als woonbegeleider werk je dag-, avond- en nachtdiensten.

Wij vragen
- Je beschikt over een relevante mbo-opleiding (SPW4 of MMZ4).
- Hbo-studenten (4e jaars) social work of daaraan gerelateerd.
- Ervaring en affiniteit met de doelgroep dak- en thuislozen en kennis van psychiatrie, LVB en/of verslavingsproblematiek.
- Kennis en ervaring in het 'herstelgericht werken' is een pre.
- Je bent bereid om de dag, avond en nacht diensten te werken.
- Je beschikt over goede sociale en communicatie vaardigheden.
- Je beschikt over mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden voor het verzorgen van rapportages.
- Je bent bereid de handen uit de mouwen te steken.
- Je onderschrijft de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg en je hebt een christelijke levensovertuiging.

Wij bieden
Primaire arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden volgens cao Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, schaal 6 (minimaal € 2.073,- tot maximaal € 2.967,- bij een fulltime dienstverband). Het salaris is afhankelijk van opleiding, ervaring en leeftijd.
 
Secundaire arbeidsvoorwaarden
Opname pensioenfonds PFZW
Mogelijkheid tot deelname aan het meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden.
 
Duur
Aanstelling eerst voor de duur van 12 maanden. Daarna behoort voortzetting van het contract tot de mogelijkheden. De Sportlaan is een samenwerking tussen de Kessler Stichting en het Leger des Heils. Gedurende je werkzaamheden voor de Sportlaan zul je gedetacheerd worden bij de Kessler Stichting.

Over het Leger des Heils
Het Goodwillwerk Leger des Heils regio Den Haag biedt onderdak, zorg en begeleiding aan mensen die niet in een veilige gezinssituatie kunnen opgroeien of niet zelfstandig kunnen wonen. Met een dak boven het hoofd, veiligheid, goede voeding en kleding bieden we de basisvoorwaarden voor een volwaardig bestaan. Door intensieve zorg en begeleiding wordt gewerkt naar het (her)vinden van zoveel mogelijk zelfstandigheid, begeleid dan wel zelfstandig wonen of terugkeer naar de gezinssituatie. Dit gebeurt in de verschillende voorzieningen; Jeugdhuis Per Direct, Herstart, Huis en Haarden, Vrouwenopvang, Vast & Verder, arbeidstoeleiding, begeleid wonen, Domus, nacht en noodopvang en een aantal projecten op het gebied van gezinsbegeleiding en wijkgericht werk. (www.legerdesheilsdenhaag.nl)

De locatie Sportlaan is een initiatief van de Gemeente Den Haag, waarbij de Kessler Stichting de exploitatie verzorgt en samenwerkt met het Leger des Heils. De Sportlaan bestaat uit twee afdelingen en biedt opvang aan 50 mannen met een relatief hoog zelfredzaamheidsniveau en 40 vrouwen. De opvang op de Sportlaan bestaat uit 24-uursopvang, individuele begeleiding, groepsactiviteiten, dagbesteding en wordt gezamenlijk met cliënten invulling gegeven aan de dag. De cliënt heeft in de Sportlaan meer privacy (zoals kleinere slaapzalen), een eigen kast voor persoonlijke spullen en geschikte woonkamers. Dit draagt bij aan de rust en verbetert de focus om zich te richten op herstel evenals de inzet op dagbesteding.

Lijkt dit je wat?
Solliciteer via het online sollicitatieformulier, waar je een brief en cv toevoegt en bij de overtuiging in gaat op je christelijke identiteit. Mocht je dit laatste niet kunnen onderschrijven kijk dan bij de Kessler Stichting www.kesslerstichting.nl/vacatures/929-trajectondersteuners-die-ook-graag-met-groepen-werkt voor dezelfde functie.
 
Contactpersoon en informatie: 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling HR, telefoonnummer 070-311 55 40. Kijk voor meer informatie over werken bij onze organisatie op www.werkenbijhetlegerdesheils.nl/over-ons/wie-we-zijn.

Conform het wervings- en selectiebeleid van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg hebben interne kandidaten bij gelijke kwaliteiten altijd voorrang. De Sportlaan is een locatie waar de Kessler Stichting en het Leger des Heils samenwerken. Dit betekent dat een van de onderdelen van de selectieprocedure is dat er referenties worden opgevraagd bij een van de partners.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Plaats:
Den Haag
Beschikbaarheid:
24 - 32 uur, 32 - 40 uur
Functiegroep:
Maatschappelijke dienstverlening, Medisch/Gezondheidszorg
Branche:
Gezondheids/Welzijn sector
Dienstverband:
Vast-fulltime, Vast-partime
Werk-/Denkniveau:
HBO, MBO
Regio:
Zuid Holland
Wie mag er reageren?
Iedereen
Aanvangsdatum functie:
2-11-2018
Reageren voor:
28-12-2018

 

Reageren?


Contactpersoon
Afdeling HR
Functie contactpersoon
Human Resources
E-mailadres
info@legerdesheils.nl
Telefoonnummer vast
070-311 55 40


Shortcuts