Skip links
Inhoud

Vrijwilliger voor begeleiden jongerengroep

Vrijwilliger voor begeleiden jongerengroep

voor jonge christelijke LHBT's


Functieomschrijving

Jonge Vlinders zoekt begeleiders voor haar maandelijkse ontmoetingsgroep. Deze groep bestaat uit jonge christenen die LHBT zijn (lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender). Als begeleider leid je samen met een andere vrijwilliger de bijeenkomst. De ontmoetingsbijeenkomsten worden nu iedere tweede zaterdagavond in de maand georganiseerd, van 19.00 uur tot 21.00 uur, in de stad Groningen. Je hoeft niet elke maand aanwezig te zijn, er wordt gerouleerd. De verhouding is ongeveer twee keer begeleiden, een keer vrij. Ruilen is mogelijk. We zoeken begeleiders die zelf ook christen zijn en affiniteit hebben met de doelgroep.
Jonge Vlinders is een project voor christelijke LHBT-jongeren. (LHBT staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender) We organiseren één keer per maand een ontmoetingsgroep. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor jongeren die L, H, B of T zijn of daarover twijfelen. De jongeren komen uit de gehele provincies Groningen & Drenthe en zijn tussen de 14 en 30 jaar oud.
De bijeenkomsten duren ongeveer twee uur en worden begeleid door twee begeleiders die affiniteit met de doelgroep hebben. Er is een map gemaakt met invullingen van de bijeenkomsten. Begeleiders kunnen hieruit een programma kiezen, programma's combineren of zelf een programma samenstellen. Meestal is er twee maanden achter elkaar een inhoudelijke invulling en dan volgt er in de derde maand een bijeenkomst met wat meer ontspanning.
Thema's die zoal aan de orde zijn geweest: Vriendschap, homoseksualiteit en Bijbel, homoseksualiteit en geloof (door gastsprekers), intieme relaties, coming out, filmavonden, Sinterkerst, ervaringsverhalen, valentijn, brainstormavond, jezelf zijn in het dagelijks leven en een picknick in het plantsoen.
De groep is niet groot, maar onze ervaring is dat de ontmoetingen voorzien in een belangrijke behoefte.

Plaats:
Groningen
Beschikbaarheid:
2 - 6 uur
Functiegroep:
Overig
Branche:
Gezondheids/Welzijn sector
Dienstverband:
Vrijwilliger
Werk-/Denkniveau:
HBO, MBO, Universitair, VWO
Regio:
Groningen
Wie mag er reageren?
Iedereen
Aanvangsdatum functie:
1-9-2019
Reageren voor:
1-9-2019

 

Reageren?


Contactpersoon
Mendy Hekstra
Functie contactpersoon
Coördinator
E-mailadres
info@jongevlinders.nl


Shortcuts