Skip links
Inhoud

Superusers/medewerker gebruikersondersteuning

Superusers/medewerker gebruikersondersteuning

4-8 uur per week, overdag of avond


Functieomschrijving


De Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland zoekt een

Superusers/medewerker gebruikersondersteuning FRIS - vrijwilliger (4-8 uur per week, overdag of avond)

Voor het project FRIS zijn wij op zoek naar ca. tien vrijwilligers die de rol van superuser/medewerker gebruikersondersteuning op zich willen nemen.

FRIS (Financieel Rapportage en Informatie Systeem) richt zich op het realiseren van nieuwe uniforme processen en een ondersteunend systeem voor het indienen van jaarrekeningen en begrotingen door de ca. 3.200 Colleges van Kerkrentmeesters en van Diakenen en het beoordelen daarvan door de ca. 125 beoordelaars van de negen Classicale Colleges voor de Behandeling van Beheerszaken (CCBB’s).

Het Generale College voor de Behandeling van Beheerszaken (GCBB) zal een aantal richtlijnen voor FRIS-gerelateerde onderwerpen publiceren, waaronder een richtlijn voor de jaarverslaggeving.

FRIS leidt, in combinatie met de GCBB-richtlijnen, tot veranderingen in de manier van verslaglegging aan de CCBB’s door de Colleges van Kerkrentmeesters en van Diakenen. Door de grote diversiteit in de huidige manieren van werken zal de impact van de veranderingen voor de colleges verschillend zijn.

Ook de werkwijze bij de beoordeling van begrotingen en jaarrekeningen door de CCBB’s zal door FRIS aanzienlijk veranderen.

Het project loopt al enige tijd. Het eerste deel, het indienen en beoordelen van begrotingen, zal in september 2018 operationeel worden. Vervolgens zal het indienen en beoordelen van jaarrekeningen voor het einde van dit jaar beschikbaar komen

Om al deze veranderingen in goede banen te leiden is ondersteuning door een ervaren change manager nodig.

De belangrijkste uitdaging is, om, in een omgeving met een grote diversiteit in schaalgrootte en manieren van werken van de betrokken plaatselijke en bovenplaatselijke organisaties, een voor alle partijen optimaal veranderingsproces (mede) te ontwerpen en te implementeren.

De belangrijkste werkzaamheden zijn:

● via meerdere kanalen (telefoon, e-mail, chat en/of Google Meet) beantwoorden van gebruikersvragen.
● inhoudelijk (vanuit kennis van de processen, het systeem en de jaarverslaggeving ) meedenken met de gebruiker en aandragen van passende oplossingen.
● verzamelen van veel gestelde vragen en doorspelen aan aan de schrijvers van de handleidingen.
● meedenken bij de opzet van een optimale gebruikersondersteuning.
● aandragen van suggesties ter verbetering van de processen en het systeem.

De werkzaamheden worden voornamelijk vanuit huis verricht. Je maakt deel uit van een projectteam dat virtueel werkt. De inzet is gemiddeld 4-8 uur per week. Tijdens de opstartfase van FRIS is een grotere inzet gewenst.

De superusers werken in een team, waarin de beschikbaarheid voor vragen van eindgebruikers volgens een in onderling overleg te bepalen schema geregeld wordt.

Wij zijn op zoek naar

een vrijwilliger, meelevend lid van de Protestantse Kerk, die in staat is om enthousiast en overtuigend het doel van deze veranderingen over te brengen en te ondersteunen. Je beschikt over zeer goede communicatieve vaardigheden en je kunt complexe onderwerpen begrijpelijk maken voor niet-specialisten. Je hebt kennis van financiële verslaglegging. Je bent een verbinder en je creëert betrokkenheid, zowel binnen als buiten de organisatie. Je hebt oog voor het resultaat en verliest daarbij de relatie niet uit het oog.

Wat wij bieden

Wij bieden afwisselend werk binnen een betrokken kerkelijke organisatie waarbij je een bijdrage kunt leveren aan een belangrijke procesverandering in de kerk. Vrijwilligers kunnen een vrijwilligersvergoeding tot een maximum van € 150 per maand en € 1500 per jaar, afhankelijk van het aantal uren per week, of een onkostenvergoeding ontvangen.

Interesse?

Spreekt de vacature je aan en denk je dat je de vrijwilliger bent die wij zoeken, stuur dan uiterlijk 31 augustus 2018 je motivatie en C.V. naar vacatures@protestantsekerk.nl o.v.v. vacaturenummer 2018-032. Voor vragen en/of meer informatie kan contact worden opgenomen met Gijs van Ballegooijen (g.vanballegooijen@protestantsekerk.nl).

Plaats:
vanuit huis
Beschikbaarheid:
2 - 6 uur, 6 - 12 uur
Functiegroep:
Kerkgenootschap/Missionair/Zending
Branche:
Kerkgenootschappen/Zending
Dienstverband:
Vrijwilliger
Werk-/Denkniveau:
HBO, MBO, VWO
Regio:
Heel Nederland
Wie mag er reageren?
Iedereen
Aanvangsdatum functie:
1-10-2018
Reageren voor:
31-8-2018

 

Reageren?


Contactpersoon
Gijs van Ballegooijen
Functie contactpersoon
PKN
E-mailadres
g.vanballegooijen@protestantsekerk.nl


Shortcuts