Skip links
Inhoud

(Senior) Financieel controller

(Senior) Financieel controller

vanaf 8 uur per week


Functieomschrijving

Agapè is op zoek naar een financieel controller voor minimaal 2 dagdelen per week die (bij voorkeur op vrijwillige basis of ondersteund door een kring van partners) wil meebouwen aan de organisatie achter onze beweging. Als senior professional ben je in staat om – naast een aantal inhoudelijke taken – als trekker te fungeren voor de verdere professionalisering en ontwikkeling van financiële organisatie en processen. De controller rapporteert aan de Operationeel directeur en ondersteunt het Nationaal Leidersteam (NLT) in haar verantwoordelijkheid voor de totale organisatie. Hij is onderdeel van ‘Team Operations’ (het geheel van ondersteunende afdelingen) en werkt nauw samen met de afdelingen HR, Communicatie, Fondsenwerving en IT.
Taken en verantwoordelijkheden
- Het coördineren van de financiële processen
- Het aansturen van de administrateur en de boekhouder
- Opstellen van rapportages ten behoeve van directie en budgethouders
- Advisering en ondersteuning omtrent het financieel beleid aan de directie
- Verantwoordelijk voor de jaarlijkse planning- en controlcyclus
- Het opstellen van meerjarenplanningen
- Het opstellen van de jaarrekening,
- Begeleiden van een externe accountant
- Het opstellen en uitvoeren van het fiscaal beleid
- Inhoudelijk richting geven aan het IT-vervangingstraject voor de financiële- en donateurs-administratie (implementatie ERP-pakket NetSuite)

Functie-eisen
- Overtuigd christen: Jezus staat centraal in je leven.
- Minimaal hbo+ / academisch werk- en denkniveau
- Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in soortgelijke functie
- Kennis van bedrijfsvoering in nonprofits / fondsenwervende instellingen
- Aantoonbare leidinggevende kwaliteiten
- Minimaal 2 dagdelen/week beschikbaar (bij voorkeur 2 hele dagen/week)

Dit bieden wij
Wanneer je komt werken bij Agapè, kom je terecht in een inspirerende omgeving van toegewijde mensen. Als je houdt van een uitdaging en het bouwen aan organisaties en processen, ben je bij ons op de juiste plek. Met jouw expertise kun je Agapè en haar bewegingen helpen ontwikkelen en bijdragen aan de realisatie van de Visie en Missie om Nederland te bereiken met het evangelie van Jezus Christus en christenen en kerken te mobiliseren om zich daarvoor in te zetten. Als controller van Agapè ben je tevens nauw betrokken bij de financiële processen van partnerorganisatie GAiN.

Werken bij Agapè
Agapè is een organisatie die afhankelijk is van giften; het grootste deel van onze medewerkers is in dienst op basis van een kring van partners die hen ondersteunen. Daarom gaat onze voorkeur uit naar een werkverband in de vorm van een vrijwilligersrelatie of een loondienstverband via een kring van partners. We kunnen ons voorstellen dat dit vragen oproept, heel graag willen we deze beantwoorden in een persoonlijk gesprek.

Als je de indruk hebt dat God het werken bij Agapè op je hart legt en bovengenoemd profiel op jou van toepassing is, maar je geen of onvoldoende mogelijkheden ziet om dit werk vrijwillig of via ondersteuning door partners te doen, laat je dan toch niet weerhouden om te solliciteren.
Ben jij de persoon die wij zoeken om onze organisatie verder te helpen door de juiste professionele stappen te laten nemen, dan komen wij graag met je in contact!

Wil je meer informatie of direct solliciteren?
Neem voor vragen contact op met Frits Baksteen (Operationeel directeur Agapè). Stuur je sollicitatie via e-mail naar f.baksteen@agape.nl of neem telefonisch contact op via 06-10105254.

Plaats:
Driebergen-Rijsenburg
Beschikbaarheid:
6 - 12 uur, 12 - 16 uur
Functiegroep:
Financieel-economisch, Financiële dienstverlening, Advies/Staf/Beleid
Branche:
Goede Doelen/Ontwikkelingsamenwerking/, Kerkgenootschappen/Zending
Dienstverband:
Vast-partime, Vrijwilliger
Werk-/Denkniveau:
HBO
Regio:
Utrecht
Wie mag er reageren?
Iedereen
Aanvangsdatum functie:
1-10-2018

 

Reageren?


Contactpersoon
Frits Baksteen
Functie contactpersoon
Operationeel Directeur
E-mailadres
f.baksteen@agape.nl
Telefoonnummer vast
0610105254


Shortcuts