Skip links
Inhoud

Projectassistent International Programme

Projectassistent International Programme

20-24 uur per week te Haarlem


Functieomschrijving

Het Nederlands Bijbelgenootschap brengt de Bijbel dichtbij, al meer dan 200 jaar. Dat doen we voor mensen van nu en volgende generaties, in Nederland en wereldwijd, met traditionele en moderne vormen. Het NBG is er voor iedereen die de Bijbel relevant vindt in zijn of haar leven.
Voor het team International Programme zijn we op zoek naar een
Projectassistent (20-24 uur per week per 1 maart 2020)
standplaats Haarlem

Het Nederlands Bijbelgenootschap is lid van de United Bible Societies (UBS) – de fellowship van 147 bijbelgenootschappen wereldwijd. Elk bijbelgenootschap verzorgt het werk in zijn eigen land. De 147 samenwerkende bijbelgenootschappen delen waar mogelijk expertise, techniek en inhoud om het werk zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Maar een groot deel van de bijbelgenootschappen is ook afhankelijk van internationale steun van ‘gevende’ bijbelgenootschappen als het Nederlands en Vlaams Bijbelgenootschap. We werken op diverse manieren mee aan buitenlandse projecten. De belangrijkste manier is het financieel steunen van bijbelprojecten. Onze focus in het buitenlandwerk ligt op vertalen en verspreiden.

Het NBG is binnen de UBS een van de belangrijkste ontwikkelaars van materiaal bij de Bijbel – voor boeken en voor digitale producten. Het is ons streven om die content meer te delen. Enerzijds willen we dat doen via de verkoop van titels aan andere landen, anderzijds via het gratis geven van content aan minder welvarende bijbelgenootschappen, het mogelijk maken van een titel of het maken van speciale uitgaven die uitgedeeld kunnen worden.

Nieuw voor het NBG is de aandacht voor internationale kerken in Nederland. De afgelopen jaren zijn we begonnen met het leggen van contacten en het onderzoeken van de wensen en behoeften op bijbelgebied in de migrantenkerken. De komende jaren willen we dit werk verder uitbouwen.

Het team International Programme bestaat momenteel uit 2 personen en is verantwoordelijk voor:
- het realiseren van projecten in het buitenland;
- het verkennen van het landschap van migrantenkerken in Nederland en daarbuiten;
- het samenwerken met bijbelgenootschappen en migrantenkerken t.b.v. (buitenlandse) (vertaal)projecten die het NBG (financieel) steunt;
- het contacten leggen in het buitenland ter bevordering van het werk onder migranten.
De projectassistent rapporteert aan het hoofd van het team International Programme.

Taken projectassistent:
• In overleg met het team ben je als projectassistent verantwoordelijk voor de contacten in binnen- en buitenland; dat betekent dat je meetings voorbereidt met migrantenkerken, je zelfstandig de bezoeken inplant die daarvoor nodig zijn, contacten legt en bouwt aan het netwerk, waarin je constant op zoek bent naar samenwerkingsmogelijkheden.
• Je bent verantwoordelijk voor het agendabeheer, het boeken van vluchten, het maken van verslagen en actiepuntenlijsten en de opvolging daarvan.
• In overleg met het hoofd International Programme en het team Communicatie & Fondsenwerving zoek je naar nieuwe manieren om samenwerking binnen de migrantengemeenschap in Nederland vorm te geven.

Profiel projectassistent:
• Je bent in staat om zelfstandig, accuraat en proactief de planning en organisatie van het team International Programme op je te nemen.
• Je bent flexibel, kan snel schakelen en bent daarbij bereid om soms buiten kantooruren (incidenteel in het weekend) werkbezoeken af te leggen zowel in Nederland als (een enkel keer) in het buitenland.
• Je beschikt als projectassistent over de juiste vaardigheden om de voortgang in projecten te bevorderen, prioriteiten te stellen en samen te werken met verschillende interne en externe partners.
• Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels.
• Je bent op de hoogte van ontwikkelingen binnen de migrantenkerken in Nederland en daarbuiten.
• Je hebt gevoel voor de diversiteit binnen de kerkelijke setting in Nederland en het buitenland.
• Vanuit de missie van het NBG draag je bij aan de uitvoering van de gemaakte plannen; je bent persoonlijk ook kerkelijk betrokken.

Het NBG biedt jou een veelzijdige en uitdagende functie in een enthousiast team en een passend salaris (schaal 8 volgens de arbeidsvoorwaarden van de kerkelijke medewerkers van de Protestantse Kerk) met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie is voor minimaal 20 en maximaal 24 uur per week. Aanstelling is in eerste instantie voor bepaalde tijd. Voorkeur startdatum: 1 maart 2020. Standplaats van de functie is Haarlem.
Enthousiast geworden? Wacht dan niet langer en reageer via: hrm@bijbelgenootschap.nl of bel met Paul Doth (Head of International Programme) voor meer informatie over deze functie via 06-33948297.
Informeren en solliciteren:
Reageer via de email door jouw CV en motivatiebrief uiterlijk op 23 februari 2020 te sturen naar hrm@bijbelgenootschap.nl o.v.v. vacature buitenland.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Bekendheid geven aan deze vacature in je eigen netwerk stellen wij wel op prijs!

Plaats:
Haarlem
Beschikbaarheid:
16 - 24 uur
Functiegroep:
Kerkgenootschap/Missionair/Zending, Advies/Staf/Beleid
Branche:
Drukkerijen/Uitgeverijen, Kerkgenootschappen/Zending, Overheid/Non profit
Dienstverband:
Vast-partime, Tijdelijk-parttime
Werk-/Denkniveau:
HBO
Regio:
Utrecht, Zuid Holland, Noord Holland
Wie mag er reageren?
Iedereen
Aanvangsdatum functie:
11-2-2020
Reageren voor:
29-2-2020

 

Reageren?


Contactpersoon
Paul Doth
Functie contactpersoon
Head of International Programme
E-mailadres
hrm@bijbelgenootschap.nl
Telefoonnummer mobiel
06-33948297


Shortcuts