Skip links
Inhoud

Penningmeester

Penningmeester


Functieomschrijving

3xM is een Nederlandse zendingsorganisatie. Wij verspreiden Gods boodschap van hoop en liefde in de eigen taal en cultuur van het land. Dat doen we in gesloten landen door middel van TV- en internetuitzendingen. Hiervoor werken we samen met lokale partnerorganisaties. In de programma’s komen sociale thema’s aan de orde. We hopen dat we door dat zaaien liefde oogsten in mensenharten. Dieper is ons verlangen dat mensen de Heer Jezus gaan zoeken en dienen. Daar ligt ons hart en we hopen dat jouw hart daar ook warm van gaat kloppen! We zijn ook een ambitieuze organisatie. We willen de komende jaren in meer landen in het 10-40 Window uit gaan zenden. We willen onze fondswerving internationaal een verdere impuls geven. We willen dat onze lokale partners meer doen met de inzet van sociale media. En we willen ons inzicht en onze visie op discipelschap verdiepen zodat kijkers van programma’s ook een vervolgstap maken en begeleid worden in het volgen van Jezus in de praktijk van alle dag. Dat is een boeiend en nieuw pad van nadenken en stappen nemen, waarbij we meer verbinding willen leggen met lokale kerken en geloofsgemeenschappen.
3xM is op zoek naar een:

Penningmeester (M/V)
Aanleiding:
De maximale zittingstermijn van één van de bestuursleden zit er op en daarom zijn wij op zoek naar een nieuw bestuurslid. Ons bestuur bestaat uit 5 personen en vergadert circa 4x per jaar. Het bestuur is verantwoordelijk voor het bepalen van het beleid én het toezicht houden op de uitvoering ervan. De voorbereiding en uitvoering van het beleid vindt plaats op kantoor onder leiding van onze directeur/CEO.

De organisatie en functie:
De directeur geeft leiding aan een vakkundig en enthousiast team van tien betaalde krachten en twintig vrijwilligers. Vrijwilligers zijn een onmisbare spil in onze organisatie; zij tonen de kracht van betrokkenheid. De bestuursvergaderingen houden we samen met de leden van het managementteam, wat een bijzondere verbondenheid geeft met elkaar en de missie. Een bestuurslidmaatschap van 3xM gaat verder dan 4x per jaar vergaderen. Wij zoeken een gedreven en betrokken financial die bereid is om zijn/haar kennis en netwerk in te zetten voor 3xM. Hierbij wil het bestuur het kantoor niet voor de voeten lopen maar waar nuttig en nodig versterkend aanwezig zijn. Naast de bestuursvergaderingen zijn er jaarlijks nog een aantal momenten met het netwerk van werknemers en vrijwilligers om de onderlinge band te versterken, ervaringen te delen en elkaar te inspireren. De periode van benoeming is 4 jaar met mogelijkheid tot verlenging met een 2e periode van 4 jaar.

Je profiel:
Je hebt aantoonbare expertise op financieel vlak, hebt ervaring met financieel beleid van non-profit organisaties en kunt bestuur en organisatie daarin van advies voorzien. Je bent beleidsmatig sterk en hebt aandacht voor bestuurlijke processen en procedures (de meer operationele financiële taken worden ingevuld door het kantoor). Daarnaast ben je een teamspeler die samen met de andere bestuurders zoekt naar de beste oplossingen voor de organisatie als geheel. Wij zoeken bij voorkeur iemand die ervaring heeft met het werken in een internationale context liefst op het vlak van sociale media, televisie, internet en/of internationale zending. Algemeen profiel: Verbondenheid met de visie en missie van 3xM, bestuurlijke ervaring, minimaal HBO werk- en denkniveau, bereidheid tot reizen, beheersing van de Engelse taal en actief kerkelijk betrokken.

Wij bieden:
Een maatschappelijk bewogen bestuursfunctie op vrijwillige basis. Onkosten en reiskosten worden vergoed. Je zet je indirect in om het evangelie te verspreiden. Je gaat deel uitmaken van een positief ingesteld, bevlogen en divers samengesteld bestuur en een enthousiast en taakvolwassen team.

Informatie en sollicitatie:
Heb je interesse in deze uitdagende bestuursfunctie? Stuur dan uiterlijk maandag 23 december 2019 je cv en motivatiebrief naar Dick Tillema, manager bedrijfsvoering. d.tillema@3xm.nl. Voor eventuele vragen over de inhoud van deze functie kun je bellen met Martien Timmer, directeur/CEO op 033-2864103. Gesprekken zullen DV woensdag 15 januari 2020 plaatsvinden op ons kantoor in Amersfoort.

Plaats:
Amersfoort
Beschikbaarheid:
6 - 12 uur
Functiegroep:
Bestuur
Branche:
Kerkgenootschappen/Zending
Dienstverband:
Vrijwilliger
Werk-/Denkniveau:
HBO, Universitair
Regio:
Utrecht
Wie mag er reageren?
Iedereen
Aanvangsdatum functie:
1-1-2020
Reageren voor:
1-1-2020
Salaris (o.b.v. fulltime dienstverband)
Vergoeding van kosten
Denominatie
Overige kerken en christelijke geloofsgemeenschappen

 

Reageren?


Contactpersoon
Dick Tillema
Functie contactpersoon
Manager Bedrijfsvoering
E-mailadres
d.tillema@3xm.nl
Telefoonnummer vast
033 2864103
Telefoonnummer mobiel
06 50463805


Shortcuts