Skip links
Inhoud

Jongerenwerker Haarlem

Jongerenwerker Haarlem

In het team van Youth for Christ Haarlem zijn we door uitbreiding van de werkzaamheden op zoek naar twee coördinerend jongerenwerkers (20 – 36 uur per week).


Functieomschrijving

Youth for Christ Nederland is een organisatie die jongeren opzoekt op school, op straat en in de kerk. Gedreven door Gods liefde zoeken wij jongeren op, helpen hen groeien en bieden hen hoop. Onze unieke kracht is dat we dichterbij jongeren staan, waardoor we het evangelie op eigentijdse wijze kunnen vertalen.

Iedere jongere verdient de kans om Jezus te leren kennen. Daarom helpen wij jongeren ongeacht hun geloof, geslacht, ras, kleur, opleiding of anderszins. Honderden vrijwilligers en ruim 80 medewerkers dragen hieraan bij. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Driebergen. Onze organisatie is onderverdeeld in drie afdelingen: Lokaal Werk, Training & Toerusting en Ondersteuning & Werving. Ons missionair jongerenwerk wordt door ons uitgevoerd en ondersteund door teams van jongerenwerkers in meer dan 16 steden.

DE FUNCTIE
Als jongerenwerker ben jij als een vader, moeder, oudere broer of zus voor de jongeren. Jij bent de persoon op wie de jongeren bouwen, die ze helpt om te groeien en ze hoop biedt. Je doet dat in dat in verschillende wijken in Haarlem. Je trekt met (kwetsbare) jongeren op, signaleert hulpvragen en gaat daarmee aan de slag. Samen met je collega’s en vrijwilligers geef je hen advies, begeleiding en coaching waar dit nodig is, of je verwijst hen naar andere (professionele) organisaties. Ook organiseer je groepsactiviteiten. Als jongerenwerker werk in je op straat, organiseert verdiepende (inpandige) activiteiten en op een middelbare school. Je neemt vrijwilligers met je mee en coacht ze in hun werkzaamheden. Daarnaast bouw je relaties op met het netwerk van partners (gemeente Haarlem, politie, handhaving, samenwerkingsverband jeugd, kerken). Je werkt vaak in de middag en avonduren. Je bent flexibel inzetbaar en bereid om als het nodig is, in het weekend te werken.

JOUW PROFIEL
Jij hebt werkervaring in het jongerenwerk en begrijpt de straatcultuur. Je staat stevig in je schoenen en weet te werken met groepen jongeren met verschillende culturele achtergronden en soms stevige problematiek. Je kunt zelfstandig een activiteit organiseren en draaien met vrijwilligers en stagiaires. Bovendien heb je afgeronde relevante agogische opleiding. Je woont in (de buurt van) Haarlem, of bent bereid om naar Haarlem te verhuizen Je hebt een levende relatie met God en bent actief betrokken bij een gemeente.

WAT BIEDEN WIJ
We bieden je een uitdagende baan binnen een organisatie die zich snel ontwikkelt. Je krijgt veel kansen om te leren. Daarbij word je onderdeel van een netwerk van gedreven mensen die actief zijn in het jongerenwerk. Vakinhoudelijk word je getraind en ondersteund door YfC. Salariëring vindt plaats aan de hand van onze rechtspositieregeling. We bieden je een contract aan van tussen de 20 – 36 uur, onze verwachting is dat je voor minimaal 8 uur per week op basis van giften gaat leven waarin we je trainen en ondersteunen.

MEER INFORMATIE
Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Arjo Barth (manager), 0627045117 of arjo.barth@yfc.nl. Kijk ook op www.yfc.nl.

SOLLICITEREN?
Mail je brief en CV vóór vrijdag 22 juni 2018 naar sollicitaties@yfc.nl, onder vermelding van ‘Jongerenwerker Haarlem’. De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 29 juni 2018 tussen 9:00 - 13:00 uur.

Plaats:
Haarlem
Beschikbaarheid:
24 - 32 uur, 32 - 40 uur
Functiegroep:
Maatschappelijke dienstverlening, Onderwijs/Training/Opleiding
Branche:
Goede Doelen/Ontwikkelingsamenwerking/, Overheid/Non profit
Dienstverband:
Vast-fulltime, Vast-partime
Werk-/Denkniveau:
HBO, MBO
Regio:
Noord Holland
Wie mag er reageren?
Iedereen
Aanvangsdatum functie:
1-8-2018
Reageren voor:
22-8-2018

 

Reageren?


Contactpersoon
Arjo Barth
Functie contactpersoon
manager
E-mailadres
arjo.barth@yfc.nl
Telefoonnummer mobiel
0627045117


Shortcuts