Skip links
Inhoud

Ervaren Gezinscoach

Ervaren Gezinscoach

24-32 uur


Functieomschrijving

Gezinscoach
24 tot 32 uur, Amsterdam

Een verstandelijke beperking of psychische stoornis. Een verslaving, huiselijk geweld of schulden. Sommige ouders in Amsterdam kampen met ingewikkelde problemen, vaak meerdere tegelijk, waardoor het ze niet lukt hun kinderen goed op te voeden. Daarom kom jij als gezinscoach bij deze gezinnen thuis. Je begeleidt de ouders en helpt ze de opvoeding op de rit te krijgen.

Dit ga je doen
Jij staat letterlijk en figuurlijk naast de ouders. Jij zoekt als coach de samenwerking met de ouders en je motiveert ze op een positieve manier de vaak ernstige opvoedings- en gedragsproblemen aan te pakken. Zorgen dat de situatie voor de kinderen goed en veilig is, en dat het gezin zoveel mogelijk zelfstandigheid behoudt. Dat is het doel. Om dat te bereiken, werk je met een gericht behandelplan volgens de IAG-methodiek, dat je in samenwerking met de gedragswetenschapper opstelt.

Samen met de ouders werk je aan concrete doelen, waarbij het coachen in opvoedingsvaardigheden en het creëren van een prettig leefklimaat voor het gezin steeds centraal staat. Bijvoorbeeld dat de kinderen elke dag op tijd naar school gaan. Of dat het huis netjes blijft Het kan ook zijn dat je de ouders leert hun administratie bij te houden. Dat schreeuwen of slaan averechts werkt. En hoe belangrijk het is dat er elke dag een gezonde maaltijd op tafel staat.

Je hebt een caseload die past bij je contracturen. Naast de huisbezoeken onderhoud je ook nauw contact met andere organisaties die bij de gezinnen betrokken zijn, zoals jeugdbescherming, ggz-instellingen, huisartsen, scholen of kinderopvang. Omdat jij het gezin goed leert kennen, heb je in overleggen met bijvoorbeeld jeugdzorg een belangrijke adviserende rol. Je bent goed georganiseerd en zorgt voor een overzichtelijk dossier met de nodige informatie. Verder overleg je op regelmatige basis met de gedragswetenschapper, je teamleider en de gezinscoaches uit je team. Er zijn ook intervisies in je kernteam om gezamenlijk de caseload door te spreken.

Dit ben jij
We hoeven je niet uit te leggen dat je met een pittige doelgroep te maken hebt. Gelukkig sta jij stevig in je schoenen en laat je je niet snel uit het veld slaan. Je bent juist vasthoudend en betrokken bij de gezinnen die je helpt. Daar hoort ook flexibiliteit bij, onder andere als het gaat om je werktijden. Zo kan het zijn dat je aanschuift bij een avondmaaltijd om te kijken hoe het contact in een gezin verloopt en wat er op tafel staat. Of dat je ouders begeleidt bij het naar bed brengen van de kinderen. Je plant zowel je werktijden als je behandelstappen zelfstandig. Solistisch werken ligt je goed, maar je vindt het ook fijn om je collega’s op kantoor te treffen, te overleggen en ervaringen uit te wisselen. Net als je collega’s heb je de drive om jezelf uit te dagen, te blijven leren en jezelf continu te ontwikkelen.

Verder vragen we
Minimaal een hbo-diploma maatschappelijk werk en dienstverlening, pedagogiek, sociaalpedagogische hulpverlening of vergelijkbaar.
Bij voorkeur een post-hbo-diploma intensieve ambulante gezinsbehandeling of de bereidheid dit te behalen.
Enkele jaren ervaring met ambulant werken in gezinnen.
Relevante werkervaring met situaties waarin sprake is van ernstige multi-problematiek.
Een SKJ-registratie en een recente Verklaring Omtrent het Gedrag.
Dat je beschikt over een positieve christelijke levensovertuiging en dat je de doelstelling van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg onderschrijft.

Dit bieden wij
Een salaris conform cao Gehandicaptenzorg schaal 50, minimaal € 2.345,- tot maximaal € 3.505 bruto per maand bij een 36-urige werkweek, waarbij je wordt ingeschaald op basis van niveau en ervaring.
Een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
Volop opleidings- en doorgroeimogelijkheden: naast ontwikkelgesprekken waarin we jouw persoonlijke ambities en drijfveren bespreken, krijg je de kans om opleidingen en trainingen te volgen bij onder meer de Leger des Heils Academie.
De vrijheid om zelf je werkzaamheden te plannen en veel zelfstandigheid in je werk.
Een warme en plezierige werksfeer met collega’s die een passie en hart voor hun werk hebben.

Hier ga je werken
Het Leger des Heils komt op voor de meest kwetsbaren in de samenleving. Wij verlenen hulp aan mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, wonen, financiën, werk en opvoeding. Wist je dat we elk jaar voor wel 75.000 mensen klaarstaan? Dat doen we met 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers. Alleen al in Amsterdam tellen we 1.100 medewerkers. Je komt binnen het cluster Kind en Gezin te werken bij het team ‘10’ voor Toekomst, dat gezinnen behandelt en begeleidt waarbinnen vaak meerdere grote problemen tegelijk spelen. Jouw werk houdt zich dan ook niet aan kantoortijden. Het kan zijn dat je soms ook ’s avonds en in het weekend op huisbezoek gaat. Voor meer over ons kan je kijken op werkenbijhetlegerdesheils.nl/over-ons/wie-we-zijn.

Laura over werken als gezinscoach bij het Leger des Heils
“Elke dag is anders. Het is een bijzonder dynamische functie waarin je werkt met kinderen en ouders in hun directe leefomgeving. Je kunt daardoor heel veel bereiken met een gezin.
Daarnaast werk je in een heel leuk en enthousiast team waarin iedereen voor elkaar klaarstaat waar nodig. Het Leger des Heils is een mooie werkplek om jezelf te ontwikkelen en gezinnen verder op weg te helpen.” https://www.legerdesheils.nl/10voortoekomst.

Word onze nieuwe gezinscoach
Reageer dan met motivatie en cv, inclusief een uitleg van jouw christelijke levensovertuiging vóór 1 maart via het online sollicitatieformulier. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel dan met de teamleiders van ‘10’ voor Toekomst Hannah van Pijkeren of Gerriene van Elst via 020 – 634 50 30.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Plaats:
Amsterdam
Beschikbaarheid:
24 - 32 uur
Functiegroep:
Maatschappelijke dienstverlening, Medisch/Gezondheidszorg
Branche:
Gezondheids/Welzijn sector
Dienstverband:
Vast-partime
Werk-/Denkniveau:
HBO, Universitair
Regio:
Utrecht, Flevoland, Noord Holland
Wie mag er reageren?
Iedereen
Aanvangsdatum functie:
28-1-2019
Reageren voor:
1-3-2019

 

Reageren?


Contactpersoon
Hannah van Pijkeren
Functie contactpersoon
teamleider
E-mailadres
-
Telefoonnummer vast
020 – 634 50 30


Shortcuts