Skip links
Inhoud

Controller

Controller


Functieomschrijving

Kom jij met jouw passie voor de kerk en enthousiasme voor het vak ons team Financiën versterken bij de Dienstenorganisatie? We zijn op zoek naar een:

Controller
(fulltime, 36 uur per week)

We zoeken een ambitieuze, pro-actieve en daadkrachtige controller die als sparringpartner fungeert voor het leidinggevend kader van de inhoudelijke clusters.

Team
Je wordt onderdeel van team Financiën & Control en werkt samen met de directe collega’s van het team Reporting en Control om te zorgen voor tijdige, juiste en heldere financiële rapportages, voorzien van duidelijke analyses. Het team Financiën & Control is onderdeel van het Service Center, dat bestaat uit de teams Facilitaire Zaken, IT en Financiën & Control. Het team Financiën & Control is verantwoordelijk voor de uitvoering van het financiële beleid en het beheer van de interne financiële processen. Goede uitvoering van en helder inzicht in de financiën is belangrijk voor de inhoudelijke afdelingen. Daar is Financiën & Control de spil in. De afdeling heeft de ambitie om te groeien naar een actievere rol als business partner van het clustermanagement, passend bij het strategisch beleid van de organisatie.

Wat ga je doen?
Als controller ga je de uitdaging aan om, in samenwerking met collega’s van Reporting & Control, te zorgen voor een goede planning & control van de toebedeelde teams en clusters van de dienstenorganisatie;
Je houdt je hierbij bezig met:
het mede opzetten van de financiële informatievoorziening, de begrotingen, het jaarrekeningdossier en de tussentijdse rapportages met bijbehorende KPI’s;
het monitoren op naleving van wet- en regelgeving, procedures en richtlijnen in het kader van de planning & controlcyclus en de administratieve organisatie;
gevraagd en ongevraagd adviseren van het clustermanagement op het domein planning & control (effectiviteit, doelmatigheid etc.) als financieel geweten van de organisatie;
Je hebt de ambitie om daarin een business partner te worden van de betreffende managers en om kritisch mee te denken in het financieel beleid.

Daarnaast draag je actief bij aan verbetering van processen die relevant zijn voor de kwaliteit en/of efficiency van de dienstverlening van de financiële afdeling. Kortom, jouw frisse kijk en de ervaring die je meebrengt zijn van harte welkom.


Wat vragen wij?
We zoeken iemand die:
enthousiast is en passie heeft om inhoudelijk beleid te verbinden aan financieel beleid;
verbindend en organisatiesensitief is;
sterk is in woord en geschrift;
een HBO+/academische opleiding heeft afgerond op het gebied van controlling;
ervaring heeft als controller en actief meedenkt met managers op het gebied van financieel beleid;
kennis heeft van boekhoudpakketten, rapportagetools en spreadsheet applicaties (zowel excel als Google sheets);
kennis heeft van de relevante financiële wet- en regelgeving;
houdt van heldere en transparante communicatie en werkt vanuit een klantgerichte mindset;
actief betrokken is bij de Protestantse Kerk in Nederland.

Meer over de Kerk
De Protestantse Kerk in Nederland telt zo’n 1,8 miljoen leden in ruim zestienhonderd plaatselijke gemeenten. Zij heeft een Dienstenorganisatie met een landelijk kantoor in Utrecht. De primaire taak van de Dienstenorganisatie is de ondersteuning van kerk en gemeenten. De Dienstenorganisatie bestaat uit vijf clusters. Het team Financiën & Control is onderdeel van het Service Center.

Wat bieden wij?
Een uitdagende functie, waarin ruimte is voor eigen input, visie en ideeën, in eerste instantie voor de periode van een jaar, met de mogelijkheid op verlenging. Een functie in een organisatie die volop in ontwikkeling is en waar je als medewerker ook de ruimte krijgt om je verder te ontwikkelen. Het salaris is conform de arbeidsvoorwaardenregeling, schaal 12 (minimaal € 3.433,- en maximaal € 5.298,- bruto per maand op basis van 36 uur per week). Daarnaast is er sprake van een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Nico de Jong, Coördinator Financiën & Control, N.dejong@protestantsekerk.nl of tel. 030-8801642.

Reageren
Je kunt jouw schriftelijke reactie met CV, bij voorkeur in PDF-format, sturen naar vacatures@protestantsekerk.nl t.a.v. Helma van der Neut (P&O adviseur) onder vermelding van vacaturenummer 2019-012. De interne reactietermijn loopt tot en met 6 mei a.s.

Plaats:
Utrecht
Beschikbaarheid:
32 - 40 uur
Functiegroep:
Kerkgenootschap/Missionair/Zending
Branche:
Kerkgenootschappen/Zending
Dienstverband:
Tijdelijk-fulltime
Werk-/Denkniveau:
HBO
Regio:
Utrecht
Wie mag er reageren?
Iedereen
Aanvangsdatum functie:
1-7-2019
Reageren voor:
6-5-2019

 

Reageren?


Contactpersoon
Helma van der Neut
Functie contactpersoon
P&O adviseur
E-mailadres
vacatures@protestantsekerk.nl


Shortcuts