Skip links
Inhoud

Begeleiders B en C

Begeleiders B en C

Binschoten


Functieomschrijving

Stichting Sprank en Zorg- en wooncentrum De Haven in BUNSCHOTEN bieden begeleiding, verpleging en verzorging aan intramurale en extramurale cliënten. De Haven is gericht op ouderen en Sprank op mensen met een verstandelijke beperking.

Sprank en De Haven gaan in samenwerking een kleinschalige woonvorm openen voor mensen met een verstandelijke beperking en dementie. Een unieke samenwerkingsvorm in de regio. Op afdeling De Boerderij in De Haven zal deze woonvorm met acht plaatsen worden gerealiseerd.


Zowel Sprank als De Haven weten zich gedreven door de liefde van Jezus Christus en willen hun cliënten stimuleren om zo zelfstandig mogelijk te handelen waar dat mogelijk is. Daarbij staat de zorgrelatie centraal en wil men op een deskundige wijze, in een eigen sfeer, aanvullende vraaggericht en belevingsgerichte zorg verlenen.

Er is een mix nodig van medewerkers die bekwaam zijn in de omgang met mensen met een verstandelijke beperking en zij die expertise hebben betreffende dementie.

Binnen deze samenwerking is afgesproken dat Sprank de expertise gaat leveren met betrekking tot de VG-groep. Dit doet Sprank door medewerkers te leveren voor de persoonlijke begeleiding van de bewoners.

Er zal een veilige en op de doelgroep afgestemd woonklimaat moeten worden gecreëerd waarin de clienten hun leven, zoals zij dat hebben geleefd, kunnen voortzetten. Een adequate op de doelgroep afgestemde dagbesteding is noodzakelijk. Het team werkt multidisciplinair samen om begeleiding en zorg op elkaar af te stemmen.


Voor deze unieke samenwerkingsvorm in Bunschoten is Sprank op zoek naar begeleiders C en B die vanuit Sprank gedetacheerd worden naar De Haven. Het gaat hierbij om in totaal 4,24 fte.

Wat zijn jouw talenten en vaardigheden?

Je:

hebt kennis van zorgprocessen en administratieve richtlijnen
hebt geduld, bent betrouwbaar en integer
levert ondersteuning aan cliënten aan de hand van gemaakte afspraken, processen en protocollen en kunt dagelijkse verstoringen en problemen rond de individuele begeleiding en groepsprocessen zelfstandig oplossen
beschikt over sociale vaardigheden als tact, inlevingsvermogen en een motiverende en dienstverlenende houding in complexe begeleidingssituaties
hebt vaardigheden in het betrekken van het sociale netwerk en voor het werken in een zelforganiserend team en het geven van feedback
kunt reflecteren op eigen handelen en dat van collega’s/cliënten
hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel
kunt goed luisteren en je zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken
hebt kennis van relevante beperkingen, stoornissen en gezondheidsproblemen, sociale- en emotionele ontwikkeling en groepsprocessen ondersteunt en begeleidt cliënten bij hun dagelijkse activiteiten en ADL
begeleidt cliënten bij het onderhouden en uitbreiden van hun sociale netwerk
verstrekt medicatie (of instrueert daarover) en verricht zo nodig verpleegtechnische handelingen
bewaakt de voortgang in de ontwikkeling van cliënten en de ontwikkelings- en begeleidingsdoelen in het zorgplan
hebt relevante juridische kennis (bijv. Bopz, Wgbo) en kennis van netwerkontwikkeling
bewaakt de periodieke (kwartaal)rapportages en cliëntbegrotingen
beschikt over een relevante mbo-opleiding (niveau 3 of 4, richting zorg, agogiek, pedagogiek).
leeft en werkt vanuit een levend geloof in Jezus Christus en bent betrokken bij een christelijke geloofsgemeenschap


Wat vragen wij van jou?

Als begeleider C ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van de zorg (formulering, ondersteuning en begeleiding) van de cliënten op basis van het zorgplan. De begeleider B kan hierbij ondersteunen.

Je bent aanspreekpunt voor verwanten / collega’s / externe relaties van de cliënt en je maakt met je team afspraken over de dagelijkse zorg en ondersteuning.
Wat bieden wij jou?

Je komt te werken in een multidisciplinair team, werkzaam vanuit twee verschillende organisaties. Het is een afwisselende baan, met cliënten die je uitdagen je vaardigheden te ontwikkelen.

Vanuit Sprank word je gedetacheerd naar De Haven. De functie wordt ingedeeld in 35 of 40 (afhankelijk of je begeleider B of C wordt) volgens FWG, het functiewaarderingssysteem voor de gezondheidszorg. Verder is de cao Gehandicaptenzorg van toepassing. Wij bieden ook een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden: denk aan voordeel op het gebied van studiekosten en op de aanschaf van fiets, fitnessabonnement, laptop en tablet.


Informatie:

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeanet Vedder, jr. sectormanager (tel. nr. 0613001774), Lara van Boggelen, gedragsdeskundige (tel. nr. 0610319398) of Nelie Dijkhuizen, De Haven (tel. nr. 06-36547451)


Solliciteren:

Graag ontvangen we je sollicitatiebrief met cv onder vermelding van vacaturenummer 1966. Laat in je brief blijken dat je werkt en leeft vanuit een levend geloof. Lees hier meer over in de brochure Zo zien wij zorg

Plaats:
Bunschoten
Beschikbaarheid:
6 - 12 uur, 12 - 16 uur, 16 - 24 uur, 24 - 32 uur, 32 - 40 uur
Functiegroep:
Maatschappelijke dienstverlening, Medisch/Gezondheidszorg
Branche:
Gezondheids/Welzijn sector, Maatschappelijke dienstverlening
Dienstverband:
Vast-fulltime, Vast-partime
Werk-/Denkniveau:
HBO, MBO
Regio:
Heel Nederland
Wie mag er reageren?
Iedereen
Aanvangsdatum functie:
15-9-2019
Reageren voor:
1-10-2019

 

Reageren?


Contactpersoon
Jeanet Vedder
Functie contactpersoon
sectormanager
E-mailadres
sollicitaties@stichtingsprank.nl


Shortcuts