Skip links
Inhoud

Missionair Pionier Kinderwerk

Missionair Pionier Kinderwerk


Functieomschrijving

Voor de pioniersplek Wijkgebouw de Bron te Rotterdam is de Mobiliteitspool van de Protestantse Kerk in Nederland op zoek naar een:

MISSIONAIR PIONIER KINDERWERK (m/v)
voor 16 uur per week

In verband met zwangerschapsverlof voor de periode 27 augustus tot 24 december 2018.

Wie zijn wij:
Wijkgebouw de Bron is een gastvrije gemeenschap in de Rotterdamse stadswijk Rubroek. De Bron is verbonden aan de hervormde wijkgemeente de Samaritaan. Het motto van de Bron is: “Iedereen is welkom en meedoen is gratis.” De Brongemeenschap bestaat uit mensen vanuit allerlei culturele- en geloofsachtergronden. Per 1 oktober 2016 is Wijkgebouw De Bron een Pioniersplek van de Protestantse Kerk. Het pionierswerk is gericht op het uitbreiden en verdiepen van het kinderwerk.

Werkzaamheden
Gezien het pionierende karakter van deze functie is het speerpunt van je werkzaamheden het opzetten en vormgeven van een ‘Kliederkerk’. Dit gebeurt in samenwerking met het al geformeerde startteam. Uiteraard draag je er zorg voor dat de bestaande activiteiten binnen het kinderwerk -de Huiswerkbegeleiding en de Kinderclub- gedurende deze periode doorgang vinden.
Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor de vrijwilligers binnen het kinderwerk en vervul je daarin een wervende en begeleidende functie.
Samen met de buurtpastor, Fred Kappinga, en een groot team van vrijwilligers ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de activiteiten die vallen onder het kinderwerk van de Bron.

Wij zoeken iemand
met een relevante, afgeronde Hbo-opleiding (CMV/SPH/GPW) of vergelijkbare agogische opleiding)
met een open christelijke levensovertuiging
met ervaring in de begeleiding van en de samenwerking met vrijwilligers
die in staat is beleidsmatig te denken en zelfstandig te werken
ervaring in het opzetten van een Kliederkerk is een pré
met begrip, affiniteit en inlevingsvermogen voor de situatie van kinderen en ouders in een probleemwijk
die bereid is soms ook avonden en in het weekend te werken


Functie en start
Je komt in dienst van de Mobiliteitspool van de Dienstenorganisatie en je wordt geplaatst in Rotterdam. Je krijgt een arbeidscontract voor: 16 uur per week, voor de duur van de zwangerschapsvervanging.
Het gaat om een functie in schaal 8 van de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland. De inschaling ligt tussen € 2.215,- en € 3.043,- bruto maandsalaris bij fulltime dienstverband afhankelijk van relevante werkervaring.
De gewenste startdatum is 1 september 2018.
De Protestantse Kerk in Nederland vindt veiligheid in het jeugdwerk van groot belang. Daarom is voor aanstelling als Jeugdwerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) noodzakelijk. Aan het eind van de werving en selectieprocedure wordt hiervoor een aanvraagformulier verstrekt.

Informatie en solliciteren
Voor informatie over de vacature: Fred Kappinga (buurtpastor) fred@wijkgebouwdebron.nl Voor directe informatie over de aard van de werkzaamheden kun je contact opnemen met Elselijn Wajer (Missionair Pionier Kinderwerk), elselijn@wijkgebouwdebron.nl Meer informatie over Wijkgebouw de Bron is te vinden op http://www.wijkgebouwdebron.nl/

Solliciteren kan tot en met 8 juni 2018. Sollicitatiebrieven, vergezeld van een curriculum vitae, ontvangen we graag per e-mail en kunnen gestuurd worden naar vacatures@pkn.nl, t.a.v. Jelmer Voet, afdeling P&O Services. (o.v.v. vacaturenummer 2018-018).

Over de mobiliteitspool:
De Protestantse Kerk in Nederland telt 1,8 miljoen leden in ruim zestienhonderd plaatselijke gemeenten. Zij heeft een Dienstenorganisatie met een landelijk kantoor in Utrecht. De primaire taak van de Dienstenorganisatie is de ondersteuning van kerk en gemeenten. Vanuit de Mobiliteitspool worden medewerkers met een bijzondere aanstelling (zoals Jeugdwerkers en beginnende predikanten) tijdelijk uitgeleend aan gemeenten.

Plaats:
Rotterdam
Beschikbaarheid:
12 - 16 uur
Functiegroep:
Kerkgenootschap/Missionair/Zending
Branche:
Kerkgenootschappen/Zending
Dienstverband:
Tijdelijk-parttime
Werk-/Denkniveau:
HBO
Regio:
Zuid Holland
Wie mag er reageren?
Iedereen
Aanvangsdatum functie:
1-9-2018
Reageren voor:
8-6-2018

 

Reageren?


Contactpersoon
Jelmer Voet
Functie contactpersoon
afdeling P&O Services
E-mailadres
vacatures@pkn.nl


Shortcuts