Skip links
Inhoud

JOP Jeugdwerker

JOP Jeugdwerker

12 uur per week


Functieomschrijving


Voor de Protestantse Gemeente te Oudega (Smallingerland) is de Mobiliteitspool van de Protestantse Kerk in Nederland op zoek naar een ondernemende en enthousiaste

JOP Jeugdwerker
(12 uur per week)

Oudega
Het dorp Oudega (Smallingerland) heeft rond de 1700 inwoners en ligt centraal tussen de grote woonkernen Drachten en Leeuwarden. Het dorp wordt gekarakteriseerd door een tweetal kerkgebouwen, ‘it Ljochtbeaken’ (oorspronkelijk gereformeerd) en de ‘Sint- Agathatsjerke’ (oorspronkelijk hervormd). Eind vorig jaar is er een eigen jeugdruimte geopend, waar tal van activiteiten gehouden kunnen worden. Naast ouderen bestaat de gemeente uit een actieve kern van jonge gezinnen en jongeren. Tijdens bijzondere diensten, zoals b.v. kerk-school en gezinsdienst, afsluiting catechese, is deze groep er in grote getale. De PG Oudega is een missionaire gemeente en staat als gemeente midden in het dorp. Vier jeugdouderlingen (2 duobanen) en de jeugdwerker proberen met een flinke groep vrijwilligers de jeugd bij diverse activiteiten te betrekken. Graag zouden zij zien dat (wegens vertrek van de huidige jeugdwerker) een nieuwe jonge enthousiaste jeugdwerker met hen ondersteunend en initiatiefrijk bezig is. De gemeente telt ongeveer 1000 leden, en biedt ruimte aan een veelkleurige geloofsbeleving.
De missie van het jeugdwerk te Oudega is: “Met liefde en passie voor God en elkaar, vertrouwen wij op God en zijn we onszelf. De gemeente wil in verbondenheid met de jeugd, de rijkdom van het geloof in de Vader, de Zoon en de Heilige Geest ervaren, delen en uitdragen.”

Werkzaamheden
Nu het jeugdhonk geopend is en het beleid voor de komende jaren is uitgezet zoek de PG Oudega een jeugdwerker die daar verder invulling aan gaat geven en samen met de actieve vrijwilligers en de predikant activiteiten (door)ontwikkeld en begeleid voor de jeugd van 12 tot 20 jaar. Daarbij gaat het om:
● Het motiveren, stimuleren en toerusten van de vrijwilligers;
● Doordenken van de opzet en inhoud van het clubwerk en de catechese;
● Mee organiseren/evt. voorgaan van jeugddiensten;
● Een relatie aangaan met de jongeren uit de gemeente en dorp;
● Jeugdpastoraat (in samenwerking met dominee).

Profiel
Als Jeugdwerker ben je iemand die:
● een gedreven, motiverende en enthousiasmerende werkhouding heeft;
● open staat voor een grote diversiteit in geloofsbeleving bij jong en oud;
● aanspreekbaar is als voorbeeldfiguur voor jongeren;
● vanuit een persoonlijk geloof werkt en leeft vanuit een relatie met God;
● ondernemend is en anderen daarin meeneemt.

Functie-eisen
● HBO werk- en denkniveau (HBO theologie is een pré);
● communicatief vaardig, zowel in spreken als op schrift en dit kan toepassen in multi media communicatie;
● begrip en inlevingsvermogen voor de leef- en belevingswereld van kinderen en jongeren (inclusief het belang van sociale media);
● relevante werkervaring in het kerkelijk jeugdwerk, beroepsmatig of als vrijwilliger;
● beleid kunnen formuleren en zelfstandig kunnen uitvoeren;
● vrijwilligers kunnen stimuleren en aansturen;
● bereidheid om ook ’s avonds en in het weekend te werken.

Wij bieden:
Je komt in dienst van de Mobiliteitspool van de Dienstenorganisatie en je wordt geplaatst in de PG te Oudega,Sm. Je krijgt een contract voor 12 uur per week, daarbinnen vallen ook uren voor werkbegeleiding en deskundigheidsbevordering vanuit de mobiliteitspool. De aanstelling is in eerste instantie voor de periode van 1 jaar met een mogelijkheid tot verlenging.

Functie en start
Het gaat om een functie in schaal 8 van de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland. De inschaling ligt tussen € 2.215,- en € 3.043,- bruto maandsalaris bij fulltime dienstverband afhankelijk van relevante werkervaring. De gewenste startdatum is 1 september 2018.
De Protestantse Kerk in Nederland vindt veiligheid in het jeugdwerk van groot belang. Daarom is voor aanstelling als JOP Jeugdwerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) noodzakelijk. Aan het eind van de werving en selectieprocedure wordt hiervoor een aanvraagformulier verstrekt.

Informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Evert Jan Hazeleger, consulent mobiliteit, e.hazeleger@protestantsekerk.nl of 06-21419687. Voor vragen over de gemeente en het jeugdwerk aldaar kun je contact opnemen met een van de jeugdouderlingen Erik Stel, e.stel@upcmail.nl

Reageren
Je kunt je schriftelijke motivatie met CV t/m 1 juni 2018 per e-mail sturen naar vacatures@protestantsekerk.nl onder vermelding van vacaturenummer 2018-017, t.a.v. Jelmer Voet, P&O-services.

Over de protestantse kerk
De Protestantse Kerk in Nederland telt 1,8 miljoen leden in ruim zestienhonderd plaatselijke gemeenten. Zij heeft een Dienstenorganisatie met een landelijk kantoor in Utrecht. De primaire taak van de Dienstenorganisatie is de ondersteuning van kerk en gemeenten. Vanuit de Mobiliteitspool worden medewerkers met een bijzondere aanstelling (zoals Jeugdwerkers en beginnende predikanten) tijdelijk uitgeleend aan gemeenten.

JOP (Jong Protestant) gaat uit van de visie dat elk kind en iedere jongere zich door God geliefd weet. Samen met vrijwilligers en professionals geven we daar in het jeugdwerk vorm en betekenis aan. We doen dat voor alle kinderen en jongeren om ons heen, zowel binnen als buiten de kerk. We helpen plaatselijke gemeenten door middel van advies, begeleiding, inspiratie, training en materialen op verschillende terreinen van het jeugdwerk.

Plaats:
Oudega
Beschikbaarheid:
6 - 12 uur, 12 - 16 uur
Functiegroep:
Kerkgenootschap/Missionair/Zending
Branche:
Kerkgenootschappen/Zending
Dienstverband:
Tijdelijk-parttime
Werk-/Denkniveau:
HBO
Regio:
Friesland
Wie mag er reageren?
Iedereen
Aanvangsdatum functie:
1-9-2018
Reageren voor:
1-6-2018

 

Reageren?


Contactpersoon
Jelmer Voet
Functie contactpersoon
P&O-services
E-mailadres
vacatures@protestantsekerk.nl


Shortcuts